5 предимства на ламинирания паркет

Tagged: , , , ,

ламиниран паркетДнес все повече хора се насочват към покупката на ламиниран паркет, защото това е една модерна и практична подова настилка, която може да се намери на достъпна цена. Производителите на ламинат постоянно усъвършенстват технологиите си и постигат завидни резултати при изработката на този вид подове. Тук ще ви представим петте основни предимства на ламинираните паркети, за да прецените дали си заслужава да ги използвате.

Първото предимство на ламината е, че той все повече се доближава до естествените паркети и дюшемета. Ламинираният под повтаря цвета на натуралното дърво, а освен това имитира успешно естествен камък, плочки, мрамор и други. Всичко това ви помага да постигнете желания интериорен дизайн в дома или офиса си срещу приемлива цена.

Второто предимство на ламинираните паркети се крие в съдържанието на тази подова настилка. Последната съдържа дървесни елементи от разнообразни смоли, което говори за високо качество, здравина и не на последно място, изящна визия. Ламинатите с истинска дървесина са много популярни в България и не само тук.

Предимство номер три се касае до факта, че ламинатът не изисква идеална и равна повърхност за монтаж. Той може да бъде поставен дори върху мокет, което значително намалява разходите на домакинствата. Освен това не е нужно да имате специални познания, за да сложите паркета и самата процедура не отнема много време.

Четвъртото предимство на ламинатите пред дървените паркети е, че при тях не се изисква циклене. Поддръжката е значително по-лесна, което спестява на потребителите време и пари. Естествено, редовното почистване и грижата за ламинираните подове ще удължи техния живот и вие ще може да им се наслаждавате продължително време.

Петото преимущество на ламинираните подове, има отношение към издръжливостта им срещу надраскване, топлоизолационните им качества и не на последно място, стилната им визия, която е в основата на техния избор.

Вие сте тези, които ще прецените дали си заслужава да заложите на този вид подова настилка, но не забравяйте за горе представените положителни качества, когато отидете до магазина за мебели.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.