Лесен кок

Tagged: , ,

kokСкъпи дами, ако си падате по красивите, лесни и бързи прически, не мислете, че е задължително да отделяте сума ти пари за фризьори всеки път, когато ви се иска да бъдете различна. Нищо няма да загубите, ако се опитате сама да си направите някоя прическа.

Да вземем за пример коковете. Както знаете, прическата кок е една от най-интересните, тъй като има безброй начини за направата й. Всеки един от тези начини води до съвсем различен краен резултат и съответно я прави приложима за всякакви поводи. Точно за това, няма да ви е излишно да знаете няколко хитрини, с помощта на които да сте способни сами да обработите косата си при нужда. Тук ще намерите два изключително лесни варианта за кокове, за които не се изискват никакви специални умения, нито пък професионални материали.

Първият вариант е така наречения „рошав” кок. Той е доста подходящ за ежедневието, за спорт и най-вече за забързаните майки, които имат буквално три минути време на разположение, за да изглеждат добре. Необходими са ви само един ластик и няколко обикновени фиби. Хубавото при този кок е че не е нужно да се прави на чиста коса и няма значение дали тя е била обработвана преди това с маша, преса или ролки.

Започнете да вдигате косата си на висока опашка, като използвате само пръстите си, а не четка или гребен. Не е необходимо да заглаждате косата си почти никъде, тъй като се търси точно обратния ефект. След като сте събрали цялата си коса почти на върха на главата, прокарайте опашката през ластика два пъти.

На третия път, обаче не прокарвайте цялата опашка и оставете ластика така. Т.е. нека част от косата ви остане защипана от него. Другата част пък леко разтворете, така че косата да заеме добър вид, след което закрепете с фибички където мислите, че е нужно. Работете с огледало пред себе си и преценявайте къде са нужни корекции. Ако желаете издърпайте няколко кичурчета коса около лицето си. В случай, че има такива, които сами падат и ви притесняват, просто също ги закрепете.

Вторият вариант е класическият и изчистен кок. За него ще имате нужда също от 2 ластика, фиби и гъба. Хванете косата си опашка на желаната от вас височина и пъхнете косата през дупката на гъбата. Наведете се напред и покрийте цялата гъба с косата си, като накрая просто отгоре сложете втория ластик, така че той да фиксира самия кок. Приберете стърчащите краища около гъбата и напръскайте с лак за коса. Това е.

Разбира се, можете винаги и както искате да променяте и обогатявате тези варианти, за да ги направите удобни и практични за вас самите.

 

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).