Какво представлява рекламата във Фейсбук?

Tagged: ,

tree-200795_960_720Възходът на фейсбук се утилизира изключително бързо и самия сайт се радва на изненадващо голямо доверие. Това, което дава възможност на фейсбук да генерира финансови приходи толкова ефективно, е големия размер на лични данни, които фейсбук потребителите са му поверили. Ще ви представим обобщен анализ на част от приходите от 2013 год., за да онагледим как те успяват да получават толкова големи приходи.

Общо приходите за 2013 год. са $ 1.46 млрд., а за следващата 2012 г. ръстта е 38 %. Фантастичните 85 % от приходите на Фейсбук идват от реклама, а приблизително 30 % от тях са от мобилна реклама. Другите 15 % идват от други източници, за които също ще ви разкажем.

1.Уеб фейсбук реклама. Например, купили сте си нови маратонки Nike и сте оставили свой имейл или друг контакт за връзка. Nike може чрез договореност с фейсбук, наричана фейбук борса FBX да получи достъп до цялостната информация, която сте му поверили и да почне да ви праща реклами на свои продукти началната си страница. В същото време регистрацията във фейсбук означава, че те пазят вашите лични данни добре защитени. Предназначението на фейсбук борсата е фирмите да използват данните на фейсбук и да се ориентират към специфични база данни и да пращат рекламите на страниците на потребителите, доближавайки се максимално до техните интереси и дейности, а не само на неясен демографски принцип.

2.Мобилната фейсбук реклама. След изобретяването на мобилна версия на фейсбук, само за първото тримесечие на 2013 год. Се събраха цели 30% от общия доход от мобилна реклама. Това се превърна в отличен начин за големите компании да печелят пари от реклама от участниците във фейсбук по света, които използват смартфони.

3.Други източници, които не са свързани с реклама. Пример за такива приходи е моментът, при който фейсбук продава колективна информация от лични данни от свои потребители, за да може гугъл да развие по-добре възможностите си за реклама

4.Други приложения на фейсбук. Такива са игрите, магазин за подаръци Gift Shop и фейсбук кредити. Gift Shop са визуални картички, които фейсбук може да ви изпраща от ваши приятели и са безплатни, но има и възможност ваши близки да ви изпратят материални подаръци, които фейсбук се ангажира да ви достави на собствения ви адрес. Фейсбук кредитите използва виртуални пари.

Автор: Fen

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).