Каква мека мебел да изберете за дома

Tagged: , , ,

мека мебелОбикновено, когато купуваме дивани, то ние искаме те да имат механизъм, за да настаним наши гости и приятели. Не се замисляме обаче, че този тип мека мебел дава повече дефекти, като именно механизмът се явява като пробойна. Ето защо, трябва да сме практични и да подхождаме с повишено внимание при избора на дивани за дома.

В случай, че притежавате достатъчно спални помещения в апартамента или къщата, то ние ви съветваме да изберете мека мебел, без механизъм, тъй като последната е по-удобна за сядане и има естетически издържана визия. Животът на диваните, които не се разтягат е по-дълъг и те със сигурност издържат повече от другите.

Механизмите често се развалят и пропадат, а това ще ви струва доста нерви и пари за ремонти. Ако все пак механизмът е важен за вас, то не е зле да го направите по поръчка. Тогава се използват здрави и качествени материали, които обаче се продават на висока цена.

Видове механизми

Избягвайте т.нар. пружинен механизъм, защото той не е много удобен за почивка и с времето пружините могат да провиснат в средата и получавате голямо неудобство, особено ако на дивана спят повече от един човек. Вземете тези неща предвид, когато отидете до магазина.

Още един вариант е механизъм чрез издърпване, ала чекмедже придружен с ламели. Той е много разпространен сред потребителите, тъй като е лесен за събиране и разгъване. Неговата функционалност е надеждна, но има възможност да се счупи някой от ламелите. Естествено, тук проблема не е голям, понеже дефектиралия ламел може да се подмени лесно.

Клик – клик механизмите пък се радват на голяма популярност сред домакинствата, но имайте предвид, че те се развалят най-бързо. Ако се развали дивана той остава завинаги разгънат и не може да го съберете. За да ремонтирате клик-клик механизма ще се наложи да инвестирате голяма сума, което идва да рече, че срещу тези пари може да купите нов диван.

В обобщение

Има и други видове разтегателни дивани, кои добри, кои не толкова добри. И ако все пак имате пространство  и повече легла за спане, то забравете меката мебел с придружен механизъм, за да не изпитвате затруднения и дискомфорт.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.