Изтребване на хлебарки – как да действаме?

Tagged:

2На всеки от нас му е ясно, че борбата срещу хлебарките може да бъде много трудна. За да изтребите тези неприятни насекоми се изисква отлична подготовка и постоянство. В тази статия ще опишем възможностите за унищожаване на пълзящите натрапници самостоятелно или чрез професионална помощ от фирма за ДДД услуги.

Обикновено, когато говорим за изтребване на хлебарки се сещаме за препаратите, които можем да намерим в магазините или селскостопанските аптеки. Това са отрови, които убиват неканените гости в жилището, но невинаги се справят добре с тази своя мисия. Проблемът идва от това, че не всяка отрова е достатъчно силна, за да спре популацията на хлебарките.

На пазара се предлагат различни инсектициди и капани за насекоми, така че направете проучване преди да започнете с пръскането. Гледайте въпросните препарати да не вредят на човешкото здраве и това на домашните ви любимци, защото в противен случай могат да се появят непредвидени рискове. Четете внимателно указанията за прилагане на отровите.

Ако пръскате срещу хлебарки самостоятелно, е добре да притежавате маска за уста и ръкавици. Дори препаратът, който използвате да е безвреден за хора, не е много уместно той да бъде вдишван или пипан с голи ръце. Ето защо екипировката е строго препоръчителна.

Разбира се, разместването на мебели, изхвърлянето на стари вещи и дрехи, проверката за пукнатини във влажните помещения ще съпътства вашата работа. Главната идея тук е да намерите леговището на хлебарките, където те снасят яйца и се прикриват през деня.

В случай, че тези неща ви изглеждат сложни, то тогава повикайте фирма за ДДД услуги. В наши дни съществуват много качествени оферти за дезинсекция включващи пълна диагностика на помещенията ви, намиране на огнището на насекомите и прилагане на модерни инсектициди, чрез които се унищожават не само вредителите, а и техните яйца.

Разгледайте няколко оферти в интернет, за да селектирате най-добрата от тях. По стандарт пръскане на апартамент до 60 кв. м. излиза скромните 30 лева. Тази цена не бива да ви плаши, понеже след намесата на специалистите ще отдъхнете с облекчение и най-накрая ще се преборите с нелицеприятните насекоми обитаващи вашата крепост.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).