Запознайте се с видовете генератори за ток

Tagged: , ,

generatoriГенераторите за ток биват монофазни и трифазни. Те най-често работят с бензинов или дизелов двигател, който превръща горенето на топлинната енергия в електроенергия. Агрегатите за електрическа енергия се продават в различни мощности, като вие преценявате какъв да бъде избора ви, спрямо обекта, който желаете да захраните.

За по-големите обекти се препоръчват по-силните генератори, а за по-малките са достатъчни и слабите мощности. Гледа се основно продължителността на работа на машината с едно зареждане и нейната икономичност. Така например, дизелгенераторите дават по-малък разход от бензиновите, а също така и пестите от цената на горивото.

Бензиновите генератори пък отделят сравнително малко вредни частици, не пушат много, а и са доста безшумни. Това са все преимущества на този вид съоръжения пред дизеловия вариант. Не е тайна обаче, че КПД на бензиновите устройства е по-нисък от този на дизела.

На пазара вие можете да намерите, следните видове генератори за ток:

  • Преносими генератори
  • Агрегати за ток с рамкова конструкция и мануална регулация на напрежението
  • Агрегати за ток с рамкова конструкция и автоматична регулация на напрежението
  • Капсуловани агрегати за ток
  • Агрегати за вграждане

Всички гореописани видове можете да намерите в специализираните фирми и магазини. Те идват при крайния потребител със сертификат за качество и гаранционна карта, така че да бъдете сигурни в тяхната производителност. Ако имате какъвто и да е проблем със съоръжението, то последното може да бъде върнато, заменено или ремонтирано.

Изброените по-горе видове генератори се ползват за промишлени или битови цели. Обикновено агрегатите за ток с рамкова конструкция намират приложение в строителството и/или производството. Преносимите машини помагат в бита, а генераторите за вграждане са един чудесен избор за търговските обекти, офисите, институциите и така нататък.

Ние ви съветваме да се запознаете в детайли с генераторите за ток, тъй като това ще бъде една много полезна информация за вас. Когато инвестираме в такъв тип устройства е силно препоръчително да знаем кое е най-доброто решение за нас. Слава богу, в мрежата се намират достатъчно полезни статии като тази, която написахме днес, тъй че просто четете.

Сега вече имате повод да излезете на пазар, за да се снабдите с устройство, което ще ви послужи за резервно електрозахранване. Преценете кой е вашият генератор и купувайте.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).