Декорация на стените с фототапет

Tagged: ,

pic2Строитеството в България отново е в подем, и все повече хора влизат в нови апартаменти, които естествено след ремонта имат нужда и от декорация.

Един от най-удобните, стилни и в същото време достъпни като цена начини за декориране на жилището са фототапетите. За тези, които веднага ще възкликнат – „Фототапетите са кич!“ ще обърнем внимание, че съвременните фототапети, наричани още декоративни панели за стена, нямат нищо общо с представите ни за стандартен тапет.

Освен че има огромно изобилие от различни картини (включително и собствени снимки), които фототапетите изобразяват, този тип панели за стена могат да бъдат във всякакви форми и комбинации. Прикрепянето им към стената е изключително лесно, а когато ни омръзнат, можем без никакви усилия и с минимални или дори без щети за стената да ги заменим или изцяло да ги премахнем.

В онлайн магазина Smartliving.bg има достатъчно голям избор на фототапети, разделени тематично по най-често търсените категории. Арт-панелите, както и тези от категория „Пророда“ са най-силно застъпени, вероятно защото с красивите гледки,които представят, тези фототапети са подходящи за поставяне и у дома, но и в офиса. Има декоративни панели подходящи за кухни, дневни и спални, но също така и делови и строги мотиви, които биха подхождали на офис на консултантка компания, нотариална или правна кантора или фирма, предлагаща счетоводни услуги.

По начина на композиране, най-много се срещат фототапетите съставени от няколко (1, 2, 3 и повече) части с правоъгълна или квадратна форма, които в общата композиция представят единна картина. Броят на отделните части зависи от пространството, което искате да изпълните с конкретния фототапет.

Освен разнообразия във визията и формата, съвременните фототапети могат да бъдат изработени и от различни материали – най-често използваните са PVC фолио и канава.  Цените на двата вида фототапети са еднакви, така че е въпрос само на лични предпочитания какво ще изберете за вашия конкретен случай.

Канавата при фототапетите се изполва основно при пресъздаване на рисувани картини, заради специфичния неравен фон, който тя има, а и по простата причина, че реалните картини обикновено са рисувани върху канава.

PVC фототапетите се обикновено са реализирани с природни картини или абстракции, и са подходящи за всякакви помещения – просто трябва да развихрите собствената си фантазия.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).