Важна информация за пожароустойчиви врати

Tagged: , , ,

пожароустойчиви вратиДнес все повече собственици на офиси и търговски обекти залагат на пожароустойчиви врати, за да предпазят имуществото си. Разбира се, че вратите срещу пожар са ефективни, защото освен срещу стихията, се борят и с загубата на топлина и разхищението на енергия. Много потребители обаче не са запознати с този вид продукти и ние ще напишем най-важното, което трябва да знаят, преди да инвестират парите си.

Пожароустойчивите врати имат различна издръжливост спрямо времетраенето на горено. Те могат да устоят на огън от 30 до 120 минути, според зависи от модела и цената на вратата. Показателят, с който се определя устойчивостта при горене на вратата е (EI), след него следва цифри в минути 30, 60, 90 или 120. Колкото по-голяма е цифрата, толкова по-добре за собственика. Естествено, по-издръжливите врати са и по-скъпи, което е напълно нормално.

Огнеупорните врати имат и други приоритети. Те изолират външния шум и ви предразполагат към пълно спокойствие у дома или на работното място. Качествените продукти ви пазят от загуби на енергия, като не позволяват на топлината да напуска помещенията ви. По този начин вие получавате защита срещу пожар, шумо и топлоизолация на високо равнище.

Тук сме длъжни да отбележим и визията на пожароустойчивите врати. Всеки потребители избира от голяма цветова гама, която да съчетае с разцветките на интериора и екстериора на дадения обект. Имате възможност да изберете секретни брави и ключалки, които се борят с опитите за влизане с взлом в дома, офиса, заведението или институцията.

Използването на противопожарни врати придобива широко приложение при детски градини, училища, университети и обществени сгради, където се държи на безопасността на посетителите. За целта се правят аварийни входове обозначени с подходящия стикер, който гласи, че вратата издържа на огън. Пламъците и димната завеса няма да се разпространят по сградата за определен период от време, през което може да повикате пожарната охрана.

Обобщаваме, че с покупката на огнеупорни врати, вие правите инвестиция в сигурността си и защитавате всички около вас. А, ако искате да научите кой продава пожароустойчиви врати и на каква цена, то следете нашата рубрика и ще получите повече информация по темата.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.