Базални импланти – какво не знаем за тях?

Tagged: ,

bazalniteВероятно сте чували за базални зъбни импланти, но не знаете много подробности за тях. В тази статия ще ви поднесем най-важното, което трябва да научите за базалната имплантология и иновативните BOI импланти, чрез които ще възстановите липсващите зъби в устата ви.

На първо място ще кажем, че базалните импланти се интегрират в твърдата кост, която наричаме още кортикална кост. По този начин се гарантира здравината на имплантите и поставените зъбни протези върху тях. Пациентите най-накрая ще отдъхнат от безпокойствието, което създава попадналата храна под протезите и ще могат да хапват дори и по-твърди храни.

Базалната имплантология се слави с бързия начин на лечение. Процедурите се провеждат в разстояние на пет дни, но не и повече. Организмът понася лесно имплантите и не ги отхвърля, за разлика от конвенционалните видове, които изискват повече време за приемане.

Вероятно не знаете, че веднага след изваждането на болните зъби се пристъпва към поставяне на базалните импланти. Тук не е нужно да се изчаква определено време за заздравяване на раните. Именно поради тази причина лечението с базални импланти е по-евтино от това с другите познати дентални импланти, където оздравяването е по-дълготрайно.

С поставянето на новите импланти пародонталното заболяване изчезва. Пациентът се радва на здрави зъби, с които ще сдъвква храната без напрежение и други неприятни моменти. Тази стоматологична новост е препоръчителна и за пушачите, където риска от опадане на зъбите е голям и напълно реален.

Не на последно място по важност слагаме и материала, от който са изработени BOI имплантите. Титаниевата сплав е тази, която придава допълнителна здравина на зъбите, така че си заслужава да инвестираме пари в тези бързи и ефективни оздравителни процедури.

За повече информация относно базалната имплантология посетете специализираните кабинети във вашия град. Там ще ви запознаят с целия процес по имплантиране и зъбно възстановяване, за да не изпитвате напрежение и страх от напълно безвредните оперативни намеси.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).